Dos Palmeras

Dos palmeras 

Recreatiemogelijkheden en toerisme

Op de urbanisatie zelf:

Zwemmen, petanque, tafeltennis.

In de omgeving:
* Fietsen:

Er zijn twee heren en twee dames fietsen ter beschikking. Langs de kust is het tamelijk vlak om te fietsen. Langs het bevloeiingskanaal Canal del Campo de Cartagena, die op een paar honderd meter van de woning stroomt, kan men in beide richtingen vertrekken voor een tocht over vlakke wegen. Ook in het natuurpark rond de salinas van la Mata is het voorzien om te fietsen. Deze streek wordt vaak bezocht door zowel professionele als amateur fietsers om tijdens de winter of voorjaar de conditie aan te scherpen. Richting binnenland kan men eindeloos fietsen over geasfalteerde wegen, al dan niet over heuvelachtig terrein. Hier zijn ook tal van fietsclubs waar de al of niet geoefende fietser kan bij aansluiten, voor een gezamenlijke tocht, zowel voor MTB als racefiets.

* Wandelen: 

Een echte aanrader, het kust pad of Orihuela Coastel Path. Dit loopt de volledige kustlijn  langs de zee. Orihuela zelf heeft 16km kustlijn voorzien van het kustpad. Op sommige plaatsen is het een boulevard op andere plaatsen een houten staketsel of een met natuursteen geplaveid pad. Verderop loop je door een natuurgebied voorzien van een grindpad of langs door de wind en zee gesculptuurde rotspartijen, met overal even mooi helder zeewater aan je zijde.

  

Een mooi stuk, voor iedereen goed te doen, is vertrekken vanaf La Zenia Beach in zuidelijke richting tot in Cabo Roig. De meer geoefende wandelaar kan de bus nemen van aan de woning naar Campoamor(€1,30) en dan het volledige stuk via Cabo Roig, La Zenia, Playa Flamenga tot in Punta Prima terug wandelen.
Wandelen kan natuurlijk ook in een van de vele natuurparken. Onder andere in park de Salinas de La Mata, waar een bezoekerscentrum is met kaarten van de uitgetekende wandelroutes. 
Voor wie het wat groter ziet of gewoon de bergen wil intrekken kan een bezoek brengen aan de Sierra Espuna national park. Het park heeft goed aangeduide wandelroutes en ook meerdaagse wandelingen zijn mogelijk.

Toeristische trekpleisters

Stranden:
* La Zenia Beach

 
Het grootste strand dicht bij de woning. Makkelijk bereikbaar met de wagen, parkeren kan aan het strand gratis al is het in het hoogseizoen best wel druk. Als je vanuit Villamartin rechtdoor richting zee rijd kom je uit op La Zenia Beach. Hier is altijd wel wat te doen: Beach bar, jetski verhuur, klim toren...
Naast La Zenia heb je in zuidelijke richting  nog een kleiner strand, Cala Capitán, van hieruit kan je via het kustpad verder wandelen tot aan de jachthaven van Cabo Roig.

 
 
 
 
 
 

* Playa Flamenca

 
Het witte zandstrand ligt in een reeks van zes stranden van deelgemeente Orihuela-Costa en grenst in het noorden aan het strand Punta Prima en in het zuiden aan het strand La Zenia. De twee zandstranden La Mosca en La Estaca vallen onder Playa Flamenca.
 
 
 
 
 
 
 

* Villamartin Plaza

 
In de buurt van het golf terrein Villamartin vindt je het complex Villamartin Plaza. Het geheel werd in een vierkant gebouwd met een super gezellig binnenplein met een typische Spaanse uitstraling. Hier vindt je verspreid over twee verdiepen verschillende restaurants en bars. Ook een beperkt aantal winkels vinden hier onderdak. Vanaf de woning is het ongeveer een kwartier tot twintig minuten wandelen. Indien je liever niet te voet terug keert kan je altijd een taxi nemen. Voor een paar € wordt je terug thuis gebracht door een van de taxi’s die altijd buiten staan te wachten. In de supermarkt onder dit gebouw kan je ook vers brood en een Vlaamse krant verkrijgen


 
 
 

* Winkelcentrum La Zenia Boulevard

 
Het shopping center is het grootste van de hele Costa Blanca regio en u zal onder meer de volgende winkels aantreffen: Leroy Merlin, Decathlon, Norauto, Conforama, Primark, Zara, H&M, C&A, Deichmann, Guess, Geox, Swarovski, Punto Roma, Kiko, Druni, hypermarket Alcampo en heel wat anderen. 
Zenia Boulevard is niet alleen voor shopping, maar eveneens een ontmoetingsplaats waar veel evenementen plaatsvinden. Op het 1ste verdiep zijn tal van restaurants. De winkels zijn in het seizoen open tot 23u in de winter tot 22u. De restaurants zijn langer open. Parkeren kan ondergronds tot net onder de winkel die je wil bezoeken en is gratis.

* Cabo Roig:

 
De moderne jachthaven van Cabo Roig bezit 207 ligplaatsen. De jachthaven beschikt over veel faciliteiten waaronder een droogdok. Verder zijn er een restaurant, bar en watersportschool. Er bestaat de mogelijkheid tot o.a. duiken, jetski, windsurfen en wakeboarden. 
Opvallend is de oude verdedigingstoren van Cabo Roig, gebouwd in de 16e eeuw. Oorspronkelijk een militair verdedigingswerk tegen aanvallen van piraten en berbers. De toren staat sinds 1949 op de monumentenlijst en is volledig gerestaureerd in haar oude staat. 

 
 
 
 
 
 

* Torrevieja:

Torrevieja heeft een grote verscheidenheid aan restaurants en bars, een twintigtal km kustlijn en verschillende stranden. Tevens is het een levendige inkoopstad met tal van winkels, grootwarenhuizen en winkelcentrum de Habaneras aan de rand van de stad.
 
De pier “Dique De Levante” loopt 1600m in zee en kan volledig bewandeld worden. Aan de zuidkant van deze pier ligt de jachthaven. Hier hebben de laatste jaren zich heel wat nieuwe lounge bars, cocktail bars en restaurants in openlucht gevestigd. Daar kan men doorgaan tot in de vroege uurtjes. Vanuit de jachthaven vertrekken ook verschillende excursies per boot. Onder andere naar het eiland tabarca in een boot met glazen bodem waardoor je de haaien kan spotten, niet dat die er zitten maar er zijn toch verschillende soorten vissen te zien. 
Verder nog in torrevieja te bezoeken: waterpretpark (www.aquopolis.es), Parque de las Naciones, De zoutmeren (las salinas), De kerk van de onbevruchte ontvangenis: Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción, De Moor toren (Torre del Moro), De Mata toren (Torre de la Mata), 
Monument voor de Coralista (Monumento al Coralista), Het zee- en zoutmuseum (Museo del Mar y la Sal), Museum Ricardo Lafuente, Museum Thomas Valcárecel over de Goede Week (Museo de la Semana Santa Tomas Valcárcel)
 

Tussen de fontein en het begin van de pier, aan de Paseo Maritimo de la Libertad, is er  het hele jaar door iedere namiddag en avond de ambachtelijke markt waar je tal van kraampjes vindt voor de toerist, de plaats bij uitstek voor de aankoop van souveniers, lederwaren, kledij, juwelen enz..Op vrijdag heb je de wekelijkse markt, een van de grootste van Spanje met 1500 kraampjes.


* Weekmarkten in de omgeving:

 
Maandag: Elche, Santa Pola & San Pedro del Pinatar. 
Dinsdag: Orihuela & Alicante. 
Woensdag: La Mata, Guardamar & San Miguel de Salinas. 
Donderdag: San Javier, Rojales & Alicante. 
Vrijdag: Torrevieja, Pilar de la Horadada & Los Montesinos 
Zaterdag: Santa Pola, Elche, Almoradi, Alicante & Playa Flamenca. 
Zondag: Campo de Guardamar, Elche.

 

* Murcia-regio:

Murcia is Spanje’s laatste Mediterrane schat, amper beïnvloedt door toerisme, waardoor stranden, cultuur en natuur hun authentieke schoonheid behouden hebben. Geniet van 253 km maagdelijke kustlijn, spectaculaire bergen, prachtige boomgaarden, sensationele natuurparken en onontdekte onderwaterreservaten. Jarenlang hielden de Spanjaarden deze streek geheim voor de rest van Europa. U ontdekt en beleeft in Murcia puur Spanje…
Europa’s grootste binnenzee, de Mar Menor, is één van Europa’s mooiste natuurgebieden: een kristalheldere zoutwaterlagune met eilandjes, prachtige zandstranden en een unieke fauna en flora. De ondiepe zee is aangenaam warm, en het zeewater bereikt in de zomer de Caribische temperatuur van 30 graden Celsius.

* Murcia-stad: